På vår webbplats finns webbkakor, som ibland lagras på den dator eller enhet som du besöker sidorna med. Med hjälp av kakorna utvecklar vi vår webbplats för att framöver kunna erbjuda bästa möjliga användarupplevelser.

Vad är kakor?

Kakor är små textfiler som webbplatser lagrar på den dator eller enhet som du använder på sidorna. Kakorna lagrar information om användningen av vår webbplats och användningssätten på din enhet.

Vad används kakor till?

Vi använder kakor på vår webbplats och utnyttjar information från kakorna i tjänsten Matomo. Vi följer bland annat besökarantalet på webbplatsen och olika sidor, vilka filer som laddas mest, typiska sökord och antalet sidladdningar.

Kakorna används inte för personidentifiering.

Det är inte nödvändigt att godkänna kakor för att kunna använda webbplatsens funktioner, men de underlättar surfandet på sidorna. Du kan ta bort eller blockera kakor, med då kan det hända att vissa funktioner på webbplatsen inte fungerar på avsett sätt.

I webbtjänsten samlas uppgifter om besökare in som en del av uppföljningen av genomförandet av EU-förordningen (EU) 2018/1724 om den digitala ingången. På de sidor som anslutits till den digitala ingången samlas förutom sidans url-adress även antalet besökare, besökarnas land och den använda terminalen in. Uppgifterna samlas in anonymt och individualiseras inte till en person/personer. Uppgifterna används endast av Trafikförsäkringscentralen, EU-kommissionen och de nationella koordinatorer som nämns i förordningen. De insamlade uppgifterna förvaras i EU-kommissionens datalager i högst tre år, varefter de raderas automatiskt.