Iso-Britannia osaksi vihreä kortti -järjestelmän vapaata liikkumisaluetta

Liikennevakuutuskeskus (LVK),
14.7.2021 | Uutiset

Iso-Britannian ero Euroopan Unionista astui lopullisesti voimaan 31.12.2020. Tämän jälkeen Iso-Britanniaan ei ole enää sovellettu EU-lainsäädäntöä. Iso-Britannia on kuitenkin edelleen osa kansainvälistä liikennevakuutusverkostoa, eli niin kutsuttua vihreä kortti -järjestelmää.

Euroopan komissio on vahvistanut, että 2.8.2021 alkaen Iso-Britannia tulee osaksi vihreä kortti -järjestelmän vapaata liikkumisaluetta. Kyseinen vapaa liikkumisalue perustuu vihreä kortti -järjestelmän piirissä tehtyyn erilliseen sopimukseen. Tämä tarkoittaa sitä, että 2.8.2021 alkaen ajoneuvojen vakuutustarkastuksia ei enää Iso-Britannian ja ETA-maiden välisissä rajanylityksissä tehdä. Näin ollen kansainvälistä todistusta voimassa olevasta liikennevakuutuksesta, eli vihreää korttia, ei tarvitse rajalla esittää.

Liikennevakuutuskeskus kuitenkin edelleen suosittelee autolla tai muulla moottoriajoneuvolla Britanniaan matkustavia ottamaan matkalle mukaan voimassa olevan vihreän kortin. Vihreä kortti helpottaa asiointia paikallisten viranomaisen kanssa sekä mahdollisen vahinkotilanteen selvittelyä. Vihreän kortin saat hankittua omasta liikennevakuutusyhtiöstäsi.

Lisätietoja vahinkotilanteen selvittelystä saat sivulta Liikennevahinko ulkomailla.

Lisätietoja:

  • Lakimies Minna Anttonen, p. 040 922 5526
  • Johtava lakimies Visa Kronbäck, p. 040 450 4259
  • etunimi.sukunimi(at)vakuutuskeskus.fi

Tilaa OTIn ja Liikennevakuutuskeskuksen uutiskirje  

Liikennevakuutuskeskus (LVK) turvaa viimekädessä liikennevahingon kärsineen oikeudet ja huolehtii lakisääteisen liikennevakuutuksen laiminlyönnin seurauksista. Lukuisia kansainvälisiä tehtäviä hoitavan keskuksen jäseniä ovat kaikki liikennevakuutuksia myöntävät vakuutusyhtiöt Suomessa. www.lvk.fi

Uutisen kuva: Mostphotos