Sivun alasivut:

OTI-tietopalvelu, tilastot ja liikenneturvallisuus

OTIn tietopalvelusta saat esimerkiksi tilastotietoa liikennevahingoista ja -onnettomuuksista.

Maanantaisin klo 12.00–15.00, muina arkipäivinä klo 9.00–15.00
Puhelin: 040 450 4666
Sähköposti: tietopalvelu(@)oti.fi

Jos asiasi liittyy liikennevakuutukseen tai yksittäisestä vahingosta maksettavaan korvaukseen, ota yhteys Liikennevakuutuskeskuksen asiakaspalveluun.

Onnettomuustietoinstituutin hallussa on tietokanta liikenneonnettomuuksien tutkijalautakuntien tutkimista kuolemaan johtaneista onnettomuuksista ja vakuutusyhtiöiden liikennevakuutuksesta korvaamista vahingoista.

Tietokannat kattavat:

  • noin 250 kuolemaan johtanutta onnettomuutta ja
  • noin 100 000 liikennevahinkoa vuosittain.

Tietopalvelumme asiakkaat ovat tyypillisesti viranomaisia sekä oppilaitosten ja median edustajia. Toimitamme tarpeelliset materiaalit ja autamme aineiston tulkinnassa. Tietopalvelun kautta luovutettava aineisto on tyypillisimmillään ristiintaulukoitua tietoa, josta ei voi tunnistaa yksittäisiä onnettomuuksia.

Kannattaa ottaa yhteyttä vaikeammissakin kysymyksissä, koska tietoa löytyy hyvin laajasti. Mikäli emme osaa itse auttaa, ohjaamme kysymyksen asiantuntijaverkostossamme eteenpäin. Esimerkiksi Tapaturmavakuutuskeskuksen tilastot täydentävät tietojamme muun muassa ammattiliikenteen ja työmatkoihin liittyvien pyöräilytapaturmien osalta.

Aineistoja luovutetaan myös tilastollista tai tieteellistä tutkimusta sekä viranomaisten liikenneturvallisuustyötä varten. Lue lisää sivulta Aineistojen luovutus tutkimuskäyttöön.

OTI-tietopalvelun vastuuhenkilönä toimii liikenneturvallisuuspäällikkö Esa Räty, puh. 040 922 1365.