Milloin tarvitaan rajaliikennevakuutusta?

Suomeen tilapäistä käyttöä varten tuotavalle ulkomailla rekisteröidylle ajoneuvolle tulee ottaa rajaliikennevakuutus mikäli:

  • ajoneuvo on rekisteröity vihreä kortti -järjestelmän ulkopuoliseen maahan tai
  • ajoneuvolla ei ole voimassa olevaa vihreää korttia.

Lisäksi tilanteessa, jossa vihreän kortin voimassaolo päättyy ennen maasta poistumista, jäljellä olevaksi ajaksi on otettava rajaliikennevakuutus.

Rajaliikennevakuutuksen lyhin voimassaoloaika on 30 päivää ja enimmäispituus 1 vuosi. Myönnetyn rajaliikennevakuutuksen voimassaoloaikaa on lisämaksusta mahdollista pidentää. Asiakirja täytyy tulostaa, kuvan näyttäminen puhelimen ruudulta ei riitä.

Rajaliikennevakuutusta ei myönnetä Euroopan talousalueen (ETA) maassa rekisteröidylle ajoneuvolle. Rajaliikennevakuutus on voimassa koko ETA-alueella ja Sveitsissä. Ajoneuvon rajaliikennevakuutuksesta korvataan ajoneuvon kuljettajalle aiheutunut henkilövahinko kuitenkin vain, jos vahinkotapahtuma on sattunut Suomessa, Ruotsissa tai Norjassa.

Rajaliikennevakuutus ei kerrytä vakuutus- ja vahinkohistoriaa eikä oikeuta bonukseen.

Miten hankit rajaliikennevakuutuksen

Ajoneuvon on oltava vakuutuksen alkaessa Suomessa tai rajalla tulossa Suomeen.

Voit hankkia rajaliikennevakuutuksen tullitoimipaikasta tullessasi maahan. Tullitoimipaikassa voit myös hankkia jatkoaikaa voimassa olevaan rajaliikennevakuutukseen. Rajaliikennevakuutuksia myöntää myös Liikennevakuutuskeskus. 

Mikäli haluat hankkia rajaliikennevakuutuksen Liikennevakuutuskeskukselta, sinun täytyy tulla käymään Liikennevakuutuskeskuksen toimistolla Ruoholahdessa, Helsingissä. Varaa käyntiaika verkkolomakkeella (lomake on englanniksi). Rajaliikennevakuutusta ei voi tilata sähköpostilla tai postitse. Ota mukaasi ajoneuvon rekisteröintitodistus ja vihreä kortti, jos se on voimassa.

Varaa aika

Liikennevakuutuskeskuksesta hankittavat rajaliikennevakuutukset voi maksaa vain maksukortilla.