Vihreän kortin antaa liikennevakuutuksen myöntänyt vakuutusyhtiö. Vihreä kortti tulee esittää liikennevahingon yhteydessä sekä tarvittaessa rajaviranomaisille.
Muihin kuin vihreä kortti -järjestelmään kuuluviin maihin mentäessä on kyseisen maan rajalta hankittava siellä voimassa oleva liikennevakuutus.
- Albania
- Azerbaidzan
- Iran
- Israel
- Makedonia (FYROM)
- Marokko
- Moldova
- Montenegro
- Tunisia
- Turkki
- Ukraina
- Valko-Venäjä
- Venäjä
Mikäli edellä oleviin maihin mentäessä vihreää korttia ei ole tai sen voimassaoloaika on umpeutunut, vierailtavan valtion rajalta on ostettava rajaliikennevakuutus.
Kansainvälisen sopimuksen johdosta vihreää korttia ei näissä maissa tarvita rajan ylitykseen. Vihreä kortti voi kuitenkin helpottaa asiointia paikallisten viranomaisen kanssa sekä mahdollisen vahinkotilanteen selvittelyä.
- Alankomaat
- Andorra
- Belgia
- Bosnia-Hertzegovina
- Bulgaria
- Espanja
- Irlanti
- Islanti
- Iso-Britannia ja Pohjois-Irlanti
- Italia (myös San Marino ja Vatikaani)
- Itävalta
- Kreikka
- Kroatia
- Kypros*
- Latvia
- Liettua
- Luxemburg
- Malta
- Norja
- Portugali
- Puola
- Ranska (myös Monaco)
- Romania
- Ruotsi
- Saksa
- Serbia**
- Slovakia
- Slovenia
- Sveitsi (myös Liechtenstein)
- Tanska
- Tsekki
- Unkari
- Viro
* Huomio: Vihreä kortti on voimassa vain Kyproksen tasavallan hallituksen valvonnan alaisilla alueilla.
** Huomio: Vihreä kortti ei ole voimassa Kosovon alueella, joten Kosovoon mentäessä on ostettava siellä voimassa oleva liikennevakuutus.
Venäjän liittyminen vihreä kortti -järjestelmään on helpottanut Venäjän ja Suomen välillä liikkuvia autoilijoita. Naapurimaahan matkustavan suomalaisen autoilijan ei tarvitse enää ostaa rajalla erillistä venäläistä liikennevakuutusta. Vakuutuksen voimassaolon osoittavan vihreän kortin saa omasta vakuutusyhtiöstä.
Vihreä kortti ei kuitenkaan takaa Venäjällä suomalaisen liikennevakuutuksen tasoisia korvauksia, koska vahingot korvataan tapahtumamaan lainsäädännön perusteella. Ennen matkaa on aiheellista selvittää tärkeimmät erot maiden välillä korvausten ja toimintatapojen osalta. Lue lisää korvauksista sivulta Venäjällä liikennevakuutuksesta korvataan.
Suomeen tulevan venäläisen autoilijan ei tarvitse myöskään hankkia rajaliikennevakuutusta, vaan hän voi osoittaa rajatarkastuksissa oman liikennevakuutuksensa voimassaolon venäläisen vakuutusyhtiön myöntämällä vihreällä kortilla. On kuitenkin tärkeä huomata, että kortin on oltava voimassa koko ETA-alueella ja että sen on antanut sellainen yhtiö, jolla on Venäjällä oikeus myöntää vihreitä kortteja.
Liikennevakuutuskeskus ei käsittele Venäjällä tapahtuneita liikennevahinkoja.