Voit hakea Liikennevakuutuskeskuksesta korvausta:

  • Vakuuttamattomien ajoneuvojen aiheuttamista liikennevahingoista. 
  • Tuntemattomien ajoneuvojen aiheuttamista henkilövahingoista. Tuntemattoman ajoneuvon aiheuttamat omaisuusvahingot korvataan mahdollisesta kaskovakuutuksestasi.
  • Ulkomaalaisten ajoneuvojen aiheuttamista vahingoista. Lue ohje: Kun kyseessä on ulkomainen ajoneuvo, ota nämä tiedot ylös.
  • Vakuuttamisvelvollisuudesta vapautettujen ajoneuvojen aiheuttamista vahingoista.
  • Siirto- ja rajaliikennevakuutettujen ajoneuvojen aiheuttamista vahingoista.

LVK korvaa myös poronomistajille ajoneuvojen aiheuttamat porovahingot.

Lue lisää LVK:n korvaamista vahingoista sivulta LVK:n korvaamat vahingot.

Vahingon aiheuttaneen ajoneuvon kuljettajan, omistajan tai haltijan tulee laatia kirjallinen vahinkoilmoitus ja toimittaa se Liikennevakuutuskeskukselle. Jos vahingon aiheuttaja ei ole tiedossa (esimerkiksi, kun kyseessä on tuntemattoman ajoneuvon aiheuttama henkilövahinko) tai hän ei hoida vahinkoilmoituksen toimittamista, vahingonkärsinyt tekee itse vahinkoilmoituksen Liikennevakuutuskeskukselle.

Vahingon ilmoittaminen

Voit ilmoittaa vahingon sähköisesti tällä verkkolomakkeella:

Siirry lomakkeelle tekemään vahinkoilmoitus

Sähköisen lomakkeen täyttäminen edellyttää, että kirjaudut järjestelmään pankkitunnuksillasi.

Mikäli sinulla ei ole mahdollisuutta sähköisen lomakkeen käyttöön, löydät vahinkoilmoituslomakkeen pdf-muodossa Lomakkeet-sivulta. Pdf-muotoinen vahinkoilmoitus tulee tulostaa allekirjoittamista varten. Tämän jälkeen voit skannata ja lähettää sen sähköisesti. Voit lähettää täytetyn ja allekirjoitetun vahinkoilmoituksen  Liikennevakuutuskeskukselle skannattuna sähköpostin liitetiedostona tai paperisena postitse (Liikennevakuutuskeskus, PL 2, 00084 VAKUUTUSKESKUS).

Aiemmin ilmoitettu vahinko:

Jos asiasi on jo vireillä Liikennevakuutuskeskuksessa, voit olla yhteydessä korvauspalveluun tällä yhteydenottolomakkeella:

Siirry yhteydenottolomakkeelle

Lomakkeen käyttäminen edellyttää, että kirjaudut järjestelmään pankkitunnuksillasi.

Täytä lomakkeeseen Liikennevakuutuskeskuksen käsittelytunnus sille varattuun kenttään. Tunnuksen löydät esimerkiksi sinulle saapuneista asiakirjoista. Tunnus on esimerkiksi muotoa X-2017-1000-123 eli kirjain- ja numeroyhdistelmä. Käsittelytunnuksena ei voi käyttää muiden vakuutusyhtiöiden käsittelytunnuksia.

Suojatun sähköpostin lähettäminen

Voit myös lähettää meille luottamuksellisia asiakirjoja suojatulla sähköpostilla. Lue ohjeet sivulta Luottamuksellisten asiakirjojen lähettäminen suojatulla sähköpostilla.