Liikennevakuutuskeskuksen verkkosivuston saavutettavuusseloste

Tämä saavutettavuusseloste koskee palvelua www.lvk.fi ja on päivitetty 24.2.2021.

Olemme arvioineet palvelun saavutettavuuden itse Siteimprove-työkalua hyödyntäen.

Digipalvelun saavutettavuuden tila: Täyttää saavutettavuusvaatimukset osittain.

Tämä selostee koskee myös Korvausedustajarekisterin hakupalvelua osoitteessa: https://www.lvk.fi/ic/#!/search. Korvausedustajarekisteristä on tehty täysin saavutettava. Jos kuitenkin havaitset puutteita, voit antaa palautetta tältä sivulta löytyvällä lomakkeella.

Microsoft on ilmoittanut lopettavansa Internet Explorer (IE) -internetselaimen tuen elokuussa 2021. Pyrimme varmistamaan, että sivustoamme voi käyttää IE-selaimella elokuuhun 2021 asti. Sivuston ulkoasu ja toiminnallisuudet ovat kuitenkin erilaisia IE:llä selatessa. Paremman käyttökokemuksen varmistamiseksi suosittelemme lataamaan IE:n sijaan jonkun muun selaimen, mikäli se on mahdollista.

Ei saavutettava sisältö: Verkkosivusto ei ole vielä kaikilta osin vaatimusten mukainen

Havaittava: Osa pdf-dokumenteista ei ole täysin saavutettavia

Saavuttamaton sisältö ja sen puutteet:

  • Sivuilla on julkaistu 23.9.2018 jälkeen pdf-tiedostoja, jotka eivät ole kaikilta osin saavutettavia. Niistä saattaa puuttua alt-tekstejä kuvista sekä otsikkofontit ovat merkitty puutteellisesti.
  • Kaikki pdf-muotoiset lomakkeet eivät vielä ole kaikilta osin saavutettavia. Niiden muuttaminen saavutettaviksi on työn alla huhtikuuhun 2021 mennessä. Pdf-lomakkeiden käyttäminen ei ole välttämätöntä korvausten hakemiseksi. Seuraavat lomakkeet eivät vielä ole saavutettavia: kuorma-auton, linja-auton ja taksin seisonta-aikaselvitykset, valtakirja ajoneuvon vakuuttamista ja rekisteröintiä varten, OTI-apurahan hakulomake sekä työnantajan palkkailmoitus. Muut pdf-lomakkeet ovat saavutettavia.
  • Vakuutus- ja vahinkohistoriatodistus (VVH-todistus) toimitetaan asiakkaalle pdf-muodossa. Todistus ei ole vielä saavutettava, mutta muuttaminen saavutettavaksi on työn alla vuonna 2021.

Saavutettavuusvaatimukset jotka eivät täyty:

  • 1.1.1 Ei-tekstuaalinen sisältö
  • 1.3.3 Aistinvaraiset ominaispiirteet

Havaittava: Vakuutuskeskuksen vuosikertomus ei ole tehty täysin saavutettavalla tekniikalla. 

Ei saavutettava sisältö: Ei kuulu lainsäädännön piiriin

  • Käyttäjien tai muiden ulkopuolisten tahojen palvelussa julkaisemia sisältöjä, jotka eivät ole palveluntarjoajan itsensä tuottamia, rahoittamia tai valvomia: Kansainvälinen vahinkoilmoituslomake (pdf) on standardimallinen, eikä se ole Liikennevakuutuskeskuksen tekemä.
  • Toimisto-ohjelmien tiedostoja (esim. doc, pdf, odt), jotka on julkaistu ennen 23.9.2018: Esimerkiksi tilastoraportteja, jotka on julkaistu ennen 23.9.2018. Liikenneturvallisuustilastoja voi tiedustella eri muodossa OTI-tietopalvelusta tietopalvelu@oti.fi.
  • Video- tai äänitallenteita, jotka on julkaistu ennen 23.9.2020: Videot ovat brändivideoita tai rekrytoinnissa käytettäviä videoita, jotka eivät sisällä välttämätöntä informaatiota eivätkä liity korvaustenhakemiseen.

Huomasitko saavutettavuuspuutteen digipalvelussamme? Kerro se meille ja teemme parhaamme puutteen korjaamiseksi

Anna palaute verkkolomakkeella, joka löytyy sivun alareunasta.

Valvontaviranomainen

Jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta meille eli sivuston ylläpitäjälle. Vastauksessa voi mennä 14 päivää. Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten ilmoituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

Valvontaviranomaisen yhteystiedot

Etelä-Suomen aluehallintovirasto
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
www.saavutettavuusvaatimukset.fi
saavutettavuus(at)avi.fi
puhelinnumero vaihde 0295 016 000

 

Palautteesi verkkosivustomme saavutettavuudesta