Liikennevakuutuskeskuksen verkkosivuston saavutettavuusseloste

Tämä saavutettavuusseloste koskee palvelua www.lvk.fi ja on päivitetty 9.1.2024.

Olemme käyttäneet palveluidemme saavutettavuuden arvioimisessa ulkopuolista asiantuntijaa sekä työkalua.

Digipalvelun saavutettavuuden tila: Täyttää saavutettavuusvaatimukset suurelta osin.

Tämä selostee koskee myös Korvausedustajarekisterin hakupalvelua osoitteessa: https://www.lvk.fi/ic/#!/search. Korvausedustajarekisteristä on tehty täysin saavutettava. Jos kuitenkin havaitset puutteita, voit antaa palautetta tältä sivulta löytyvällä lomakkeella.

Microsoft on ilmoittanut lopettavansa Internet Explorer (IE) -internetselaimen tuen elokuussa 2021. Paremman käyttökokemuksen varmistamiseksi suosittelemme lataamaan IE:n sijaan jonkun muun selaimen, mikäli se on mahdollista.

Ei saavutettava sisältö: Verkkosivusto ei ole vielä kaikilta osin vaatimusten mukainen

Osa pdf-dokumenteista ei ole täysin saavutettavia

Saavuttamaton sisältö ja sen puutteet:

 • Sivuilla on julkaistu 23.9.2018 jälkeen pdf-tiedostoja, jotka eivät ole kaikilta osin saavutettavia. Niistä saattaa puuttua alt-tekstejä kuvista sekä otsikkofontit ovat merkitty puutteellisesti. Kyseiset tiedostot ovat esimerkiksi tilastoraportteja. Liikenneturvallisuustilastoja voi tiedustella eri muodossa OTI-tietopalvelusta tietopalvelu@oti.fi. Raportteja on uudistettu, ja syksystä 2021 alkaen julkaistut raportit ovat saavutettavia.
 • Vakuutus- ja vahinkohistoriatodistus (VVH-todistus) toimitetaan asiakkaalle pdf-muodossa. Todistus ei ole vielä saavutettava, mutta muuttaminen saavutettavaksi on työn alla ja valmistuu vuoden 2024 aikana.

Saavutettavuusvaatimukset jotka eivät täyty:

 • 1.1.1 Ei-tekstuaalinen sisältö
 • 1.3.3 Aistinvaraiset ominaispiirteet

Päävalikon käyttö näppäimistöllä

Mac:n Firefox-selaimella kohdistus ei mene lainkaan alavalikon sisään, eikä valikosta näin ollen pääse navigoimaan eteenpäin. Lisäksi kohdistus ei siirry sivun sisältöön.

Vaatimukset, jotka eivät täyty: WCAG 2.4.3

Muita puutteita

WCAG 4.1.1 HTML-koodin laatu: Palvelun HTML-koodissa on kohtia, jotka eivät noudata standardia. Puutteita on ainakin seuraavissa asioissa: elementtien sallitut attribuutit, attribuuttien hyväksytyt arvot ja puuttuvat attribuutit.

Sähköiset lomakkeet

Sähköiset lomakkeet eivät täytä saavutettavuusvaatimuksia kaikilta osin. Puutteita on ainakin seuraavissa asioissa:

 • WCAG 1.3.1 ja 2.4.6 Otsikot: Otsikkohierarkiassa on epäjohdonmukaisuuksia.
 • WCAG 1.4.3 Kontrasti: Lomakkeella on tekstiä, jonka kontrasti taustaväriin ei ole kaikilta osin riittävä. Lomakkeella on myös painikkeita, joiden kontrasti taustaa vasten ei ole riittävä.
 • WCAG 1.4.5 Tekstiä esittävät kuvat: lomakkeilla on kenttiä, jotka on merkitty vain kuvakkeilla.
 • WCAG 4.1.1 Jäsentäminen: Järjestelmän tuottama pdf-tiedosto on koodimerkinnöiltään puutteellinen.
 • WCAG 2.4.6 Nimilaput: Kaikissa lomakekentissä ei ole riittäviä ohjeita lomakekentän täyttämiseksi ja joissain painikkeissa lomakekenttän komento jää epäselväksi.

Ei saavutettava sisältö: Ei kuulu lainsäädännön piiriin

 • Käyttäjien tai muiden ulkopuolisten tahojen palvelussa julkaisemia sisältöjä, jotka eivät ole palveluntarjoajan itsensä tuottamia, rahoittamia tai valvomia: Kansainvälinen vahinkoilmoituslomake (pdf) on standardimallinen, eikä se ole Liikennevakuutuskeskuksen tekemä.
 • Toimisto-ohjelmien tiedostoja (esim. doc, pdf, odt), jotka on julkaistu ennen 23.9.2018: Esimerkiksi tilastoraportteja, jotka on julkaistu ennen 23.9.2018. Liikenneturvallisuustilastoja voi tiedustella eri muodossa OTI-tietopalvelusta tietopalvelu@oti.fi.
 • Video- tai äänitallenteita, jotka on julkaistu ennen 23.9.2020: Videot ovat brändivideoita tai rekrytoinnissa käytettäviä videoita, jotka eivät sisällä välttämätöntä informaatiota eivätkä liity korvaustenhakemiseen.

Huomasitko saavutettavuuspuutteen digipalvelussamme? Kerro se meille ja teemme parhaamme puutteen korjaamiseksi

Anna palaute verkkolomakkeella, joka löytyy sivun alareunasta.

Valvontaviranomainen

Jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta meille eli sivuston ylläpitäjälle. Vastauksessa voi mennä 14 päivää. Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten ilmoituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

Valvontaviranomaisen yhteystiedot

Etelä-Suomen aluehallintovirasto
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
www.saavutettavuusvaatimukset.fi
saavutettavuus(at)avi.fi
puhelinnumero vaihde 0295 016 000

Palautteesi verkkosivustomme saavutettavuudesta