Lisätietoa OTIn Liikennevahinkoportista

Liikennevahinkoportti-palvelu sisältää tiedot 10 viimeisen vuoden aikana liikennevakuutuksesta korvatuista omaisuus- ja henkilövahingoista. Aineisto kattaa noin miljoonan vahingon tiedot.

Liikennevahinkoaineistoa voi tarkastella Liikennevahinkoportin kautta. Palvelussa voi tarkastella liikennevahinkoja useista näkökulmista. Hakukriteerejä voivat olla esimerkiksi sattumiskunta, kuljettajan ikä, tapahtumapaikka ja ajo-olosuhteet. Yksittäisiä vahinkotapauksia ei voi tunnistaa aineistosta.

Portaalia voivat hyödyntää esimerkiksi viranomaiset, tutkijat, kuntien työntekijät sekä oppilaitosten ja median edustajat.

Huomioitavaa portaalin käytöstä:

  • Suositusselain portaalin käyttöön on Google Chrome.
  • Liikennevahinkoportti ei vaadi kirjautumista. Palvelu on maksuton.
  • Lähdeviitteeksi portaalin aineistoihin merkitään OTIn Liikennevahinkoportti.
  • Lataa portaalin käyttöohjeet (pdf)

Siirry Liikennevahinkoportti-palveluun

Tietoa saatavilla myös:

OTI-tietopalvelussa autetaan

OTI tarjoaa tietoa myös maksuttoman tietopalvelunsa kautta. Tietopalvelusta saa vakuutusyhtiöiden liikennevahinkoaineiston lisäksi tietoa myös liikenneonnettomuuksien tutkijalautakuntien tutkimista kuolemaan johtaneista onnettomuuksista. Tietopalvelun kautta saat apua myös portaaliin liittyvissä asioissa. Siirry sivulle OTI-tietopalvelu.

Vuosittaiset kootut vahinkoraportit

OTI julkaisee liikennevahingoista vuosittain kootun tilastoraportin. Tutustu raportteihin sivulla OTIn liikennevahinkotilasto.