VVH-todistuksen saat käyttöösi kahdella tapaa

Tästä palvelusta saat yksityishenkilön todistuksen henkilötunnuksen perusteella. Mikäli tarvitset todistuksen yrityksesi liikennevakuutuksista, voit olla yhteydessä vakuutusyhtiöösi.

1. VVH-itsepalvelu

Mikäli sinulla on käytössäsi pankkitunnisteet tai mobiilivarmenne, voit tulostaa oman vakuutus- ja vahinkohistoriasi itse tunnistautumalla VVH-palveluun:

Siirry VVH-palveluun tulostamaan todistus

Edellytyksenä on oman henkilötunnuksen syöttäminen ja suomalaiset pankkitunnisteet tai mobiilivarmenne. Lisäksi tarvitset työasemallesi Acrobat reader -ohjelman ja tulostimen käyttöösi. Tunnistus tehdään pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella, koska todistus on henkilökohtainen. 

Kirjautuminen ei toistaiseksi toimi osalla Internet Explorer -selaimen vanhemmista versioista.

2. Tilauslomake

Mikäli käytössäsi ei ole pankkitunnisteita tai et löydä pankkiasi listalta, voit pyytää todistuksen täyttämällä lomakkeen:

Siirry täyttämään VVH-todistuksen tilauslomake

Todistus lähetetään postitse kotiosoitteeseesi. Kotiosoite tarkistetaan Digi- ja väestötietoviraston tiedoista.

Lisätietoa VVH-todistuksesta

Vakuutus- ja vahinkohistoriatodistus (VVH-todistus) sisältää tiedon liikennevakuutustesi voimassaoloajasta ja niistä korvatuista vahingoista. Tämä tieto vaikuttaa muun muassa liikennevakuutuksen hinnoitteluun vakuutusyhtiön ehtojen mukaisesti.

Suomalaisen henkilön vaihtaessa ajoneuvoa tai suomalaista vakuutusyhtiötä, vakuutus- ja vahinkohistoriatiedot välitetään vakuutusyhtiöstä toiseen sähköisen järjestelmän välityksellä. Vakuutuksenottajan ei tarvitse itse huolehtia vakuutus- ja vahinkohistoriatietojen siirtämisestä.

Suomalaiset vakuutusyhtiöt hyväksyvät myös ulkomaisen vakuutus- ja vahinkohistoriatodistuksen. Vakuutusta haettaessa on esitettävä todistus ulkomaisen vakuutuksen voimassaolosta ja sen aikana sattuneista vahingoista. Ulkomainen todistus hyväksytään pääsääntöisesti myös digitaalisena.

Liikennevakuutuskeskus koostaa VVH-todistuksen jäsenyhtiöidensä puolesta. Jäsenyhtiöitämme ovat kaikki Suomessa liikennevakuutuksia myöntävät vakuutusyhtiöt.

Huomaathan, että jotkin ulkomaiset vakuutusyhtiöt saattavat pyytää toimittamaan vakuutusyhtiösi koostaman todistuksen LVK:n koosteen sijaan.

Your Europe -logo This webpage is part of an EU quality network

Tämä verkkosivu on osa Euroopan komission portaalipalvelua: Your Europe – Sinun Eurooppasi.

Löysitkö etsimäsi? Anna palautetta!