Brexitin siirtymäaika päättyi vuoden 2020 lopussa: Ota vihreä kortti mukaan matkustaessasi autolla Britanniaan

Liikennevakuutuskeskus (LVK),
29.12.2020 | Uutiset

Päivitetty 4.1.2021

""

Britannian ero Euroopan Unionista astui lopullisesti voimaan 1.1.2021, kun vuoden 2020 alussa alkanut siirtymäaika päättyi 31.12.2020. Tämän jälkeen Britanniaan ei enää sovelleta EU-lainsäädäntöä.

Liikennevakuutuskeskus kehottaa autolla tai muulla moottoriajoneuvolla Britanniaan matkustavia ottamaan matkalle mukaan kansainvälisen todistuksen voimassa olevasta liikennevakuutuksesta eli vihreän kortin (Green Card). Vihreä kortti helpottaa asiointia paikallisten viranomaisen kanssa sekä mahdollisen vahinkotilanteen selvittelyä.

Hanki vihreä kortti omasta vakuutusyhtiöstäsi. Saat vakuutusyhtiöstäsi tarkemmat ohjeet, kuinka kortti tilataan ja kuinka se toimitetaan sinulle. Vihreä kortti tulee esittää paperisena eli sitä ei voi näyttää esimerkiksi kännykän näytöltä. Nimestään huolimatta suomalaisen vakuutusyhtiön myöntämä vihreä kortti voi nykyään olla väriltään myös valkoinen.

Britanniassa tapahtuvien liikennevahinkojen käsittelyyn on Brexitin myötä tulossa mahdollisia muutoksia. Jos joudut osalliseksi liikennevahinkoon Britanniassa, ota mahdollisimman pian yhteys Liikennevakuutuskeskukseen saadaksesi toimintaohjeet.

Kerromme liikennevakuutuskäytäntöihin Brexitin myötä tulevista muutoksista sitä mukaa, kun muutoksia tulee.

Ota yhteys Liikennevakuutuskeskukseen, jos olet joutunut osalliseksi liikennevahinkoon Britanniassa:

  • Lakimies Minna Anttonen, p. 040 922 5526
  • KV-asiantuntija (kansainväliset asiat): Seija Väyrynen, p. 040 450 4683
  • etunimi.sukunimi@vakuutuskeskus.fi

Lisätietoja Brexitin vaikutuksesta liikennevakuutuskäytäntöihin:

  • Korvauspäällikkö Antti Tuulensuu, p. 040 450 4671
  • Lakimies Minna Anttonen, p. 040 922 5526
  • etunimi.sukunimi@vakuutuskeskus.fi

Liikennevakuutuskeskus (LVK) turvaa viimekädessä liikennevahingon kärsineen oikeudet ja huolehtii lakisääteisen liikennevakuutuksen laiminlyönnin seurauksista. Lukuisia kansainvälisiä tehtäviä hoitavan keskuksen jäseniä ovat kaikki liikennevakuutuksia myöntävät vakuutusyhtiöt Suomessa. www.lvk.fi

Tilaa uutiskirjeemme

Uutisen kuva: Mostphotos