Pidä huolta turvallisuudestasi - ilmaisia tuulilasin kuntotarkastuksia tarjolla pääsiäisenä

Onnettomuustietoinstituutti (OTI),
25.3.2024 | Tiedote

Tuulilasin eheys ja puhtaus on tärkeää liikenneturvallisuuden kannalta erityisesti keväällä, kun aurinko paistaa matalalta ja aiheuttaa tuulilasiin häikäisyä ja heijastuksia. Pääsiäisenä voit tarkastuttaa autosi tuulilasin kunnon ilmaiseksi Hämeenlinnassa, Lappeenrannassa, Lohjalla, Oulussa, Raisiossa ja Tampereella.

Ehjä tuulilasi tärkeä turvallisuustekijä - tuulilaseista katsastuksessa vuosittain yli 100 000 korjauskehotusta

Tuulilasin eheys ja puhtaus on tärkeää liikenneturvallisuuden kannalta. Jos lasissa on halkeamia, naarmuja tai se on likainen, vääristää se kuljettajan näkyvyyttä ja näin tekee vaikeaksi havaita muita tiellä liikkujia, kuten autoja, jalankulkijoita ja pyöräilijöitä.

- Likainen tai vaurioitunut tuulilasi voi aiheuttaa häikäiseviä heijastuksia ja valon taittumista, mikä häiritsee kuljettajan näkökykyä erityisesti yöllä ja vastaantulevien ajoneuvojen valojen kanssa. Näistä syistä on tärkeää pitää tuulilasi mahdollisimman puhtaana ja korjauttaa mahdolliset säröt tai halkeamat välittömästi, muistuttaa Traficomin ylitarkastaja Tatu Siivonen.

Tuulilasin kunto tarkastetaan autojen määräaikaiskatsastuksen yhteydessä.

- Halkeamien ja säröjen osalta helppona muistisääntönä voisi sanoa, että katsastuksessa tuulilasissa ei saa olla vaurioita kuljettajan näkökentässä tuulilasinpyyhkijöiden pyyhkimisalueella, kertoo Siivonen. Vuosittain korjauskehotuksia tuulilasin vioista annetaan yli 100 000 henkilöautolle, joten pääsiäisenä on oivallinen mahdollisuus käydä tarkastuttamassa oman auton tuulilasin kunto, Siivonen vinkkaa.

Autoilijoille tarjolla ilmaisia tuulilasin kuntotarkastuksia pääsiäisenä

Autoalan opiskelijat tekevät, nyt jo seitsemättä kertaa, palveluna autoilijoille ilmaisia tuulilasin kuntotarkastuksia pääsiäisviikonlopun liikenteessä. Kuntotarkastuksia tarjotaan kiirastorstaina 28.3., pitkäperjantaina 29.3. ja pääsiäismaanantaina 1.4.2024 klo 12-18 seuraavilla ABC-asemilla:

Hämeenlinna -> ABC Tiiriö
Lappeenranta -> ABC Viipurinportti
Lohja -> ABC Lohja
Oulu -> ABC Tupos Liminka
Raisio -> ABC Raisio
Tampere-> ABC Pirkkala

Kirkkaasti Turvallisin -tuulilasikampanja on Autoalan Keskusliiton, Saint-Gobainin, Autoliiton, Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin ja Onnettomuustietoinstituutin (OTI) yhteinen liikenneturvallisuuskampanja. Kampanjalla lisätään autoilijoiden tietoisuutta tuulilasin kunnossapidon tärkeydestä. Tuulilasitarkastuksilla kerätään hyödyllistä seurantatietoa liikenteessä olevien autojen tuulilasien kunnosta.

Lisätietoja
tekninen johtaja Jouko Sohlberg, Autoalan Keskusliitto ry, p. 0400 904 003
liiketoimintajohtaja Tommi Lehtovirta, Saint-Gobain, p. 040 182 8692
viestintäpäällikkö Jukka Tolvanen, Autoliitto, p. 040 751 1173
liikenneturvallisuuspäällikkö Esa Räty, Onnettomuustietoinstituutti, p. 040 922 1365
ylitarkastaja Tatu Siivonen, Liikenne- ja viestintävirasto Traficom, p. 029 534 5517

www.kirkkaastiturvallisin.fi (linkki avautuu uuteen välilehteen)