Esa Rädylle myönnettiin liikenneturvallisuusalan ansiomitali

Onnettomuustietoinstituutti (OTI),
20.5.2020 | Uutiset

Esa Räty hymyilee

Onnettomuustietoinstituutin liikenneturvallisuuspäällikölle Esa Rädylle myönnettiin liikenneturvallisuusalan ansiomitali 19.5.2020 pitkäjänteisestä työstä liikenneturvallisuuden hyväksi. Mitali voidaan myöntää henkilölle, joka on vähintään viidentoista vuoden ajan työskennellyt ansiokkaasti liikenneturvallisuuden edistämiseksi ja jonka toiminta on ollut yleisesti arvostettua.

Räty on työskennellyt OTIssa vuosina 2006–2012 ja vuodesta 2017 alkaen hän on toiminut OTIn liikenneturvallisuuspäällikkönä. Aiemmin Räty on työskennellyt tutkijana ja käyttänyt jo tuolloin OTIn aineistoja tutkimuksissaan.

Räty edistää liikenneturvallisuutta työssään monin tavoin. Hän tuottaa tutkimusraportteja OTIn kattavista tietoaineistoista, koordinoi tutkijayhteistyötä, toimii OTI-tietopalvelun vastuuhenkilönä, esitelmöi liikenneturvallisuudesta sekä osallistuu alan yhteistyöhön. Räty on ollut mukana kehittämässä OTIn avointa ja maksutonta Liikennevahinkoportti-palvelua, josta löytyy yli miljoonan liikennevahingon tiedot.

"Olen iloinen saamastani huomionosoituksesta. Haluan, että päätöksenteossa käytetään tutkittua tietoa. Siksi pyrin työssäni varmistamaan, että tieto kohtaa tarvitsijansa. Tällä asialla aion jatkaa myös seuraavat 20 vuotta!", Räty iloitsee.

Liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakka myönsi ansiomitalit tänä vuonna kaikkiaan yhdelletoista henkilölle.

Päivitys 21.9.2020: Mitalit luovutettiin saajilleen 18.9.2020, lue tiedote Liikenneturvan sivuilta.

Onnettomuustietoinstituutti (OTI) tekee työtä ennaltaehkäistäkseen liikenneonnettomuuksia Suomessa. OTI koordinoi liikenneonnettomuuksien tutkijalautakuntien toimintaa ja hallinnoi tutkinnasta kerättyä tietoa muiden liikennevahinkotilastojensa lisäksi. Tilastotiedon määrä ja laatu ovat kansainvälisesti ainutlaatuisia. OTI tarjoaa tärkeää tietoa, jolla voidaan vaikuttaa liikenneturvallisuuteen sekä lainsäädännön että käytännön toimenpiteiden tasolla. Instituutti toimii erillisenä yksikkönä Liikennevakuutuskeskuksessa.