Vakuuttaminen ja rekisteröinti vakuutusyhtiöiden palveluissa

 

Sähköisen rekisteröinnin avulla vakuuttaminen ja rekisteröinti onnistuvat yhdellä kertaa ajasta ja paikasta riippumatta. Rekisteröinnin voi hoitaa kätevästi oman vakuutusyhtiön verkkopalvelussa samalla, kun ottaa liikennevakuutuksen.

Lakisääteisen liikennevakuutuksen ottaminen on edellytys ajoneuvon rekisteröinnille. Vakuutus tulee ottaa seitsemän vuorokauden sisällä ajoneuvon ostohetkestä. Vakuuttamista ja rekisteröintiä varten tarvitaan kuitenkin lähes samat tiedot, joten toimenpiteiden hoitaminen samalla sähköisellä järjestelmällä on tehnyt ajoneuvojen rekisteröinnistä nopeaa, helppoa ja edullista. Paperista rekisteröintitodistusta ei tarvita, vaan rekisteröinti onnistuu Traficomin sivuilta saatavalla sähköisellä varmenteella.

Kun ajoneuvon uusi omistaja ottaa liikennevakuutuksen, vakuutusyhtiö toimittaa rekisteröintiin tarvittavat tiedot sähköisesti suoraan Traficomille. Näin asiakas saa hoidettua sekä vakuuttamisen että rekisteröinnin kerralla.

Sähköinen rekisteröinti ei ole kuitenkaan poistanut mahdollisuutta henkilökohtaiseen asiointiin, vaan rekisteröinti voidaan hoitaa myös rekisteröintejä vastaanottavassa vakuutusyhtiössä, autoliikkeissä tai katsastustoimipaikoissa. Rekisteröinnin voi tehdä myös Traficomin sähköisissä palveluissa, mutta tällöin liikennevakuutus tulee olla otettuna etukäteen.


Lue lisää vakuutusyhtiöiden sivuilta

Tälle sivulle löydät suoraosoitteella www.lvk.fi/sahkoinenrekisterointi

Yhteyshenkilö:
Liikennevakuutuskeskuksen vakuutuspäällikkö Lauri Linna
lauri.linna(@)vakuutuskeskus.fi
puh. 040 450 4591

Kestävän kehityksen yhteiskuntavastuusitoumus
Vakuuttamisen ja rekisteröinnin yhdistäminen samaan sähköiseen järjestelmään tukee myös kestävää kehitystä, sillä se vähentää asiointiliikenteen ja paperin määrää sekä pienentää hiilijalanjälkeä. Merkiksi kestävän kehityksen edistämisestä Liikennevakuutuskeskus ja sen jäsenyhtiöt ovat yhteystyössä Finanssialan ja Traficomin kanssa tehneet toimenpidesitoumuksen Sitoumus 2050:een.

 

 

26.05.2020