Näin ilmoitat vahingon ja haet korvausta Liikennevakuutuskeskuksesta

Voit hakea Liikennevakuutuskeskuksesta korvausta:

  • vakuuttamattomien ja tuntemattomien ajoneuvojen aiheuttamista liikennevahingoista,
  • ulkomaalaisten ajoneuvojen aiheuttamista vahingoista,
  • vakuuttamisvelvollisuudesta vapautettujen ajoneuvojen aiheuttamista vahingoista sekä
  • siirto- ja rajaliikennevakuutettujen ajoneuvojen aiheuttamista vahingoista. 


LVK korvaa myös poronomistajille ajoneuvojen aiheuttamat porovahingot. Lue lisää LVK:n korvaamista vahingoista täältä.

Vahingon aiheuttaneen ajoneuvon kuljettajan, omistajan tai haltijan tulee laatia kirjallinen vahinkoilmoitus ja toimittaa se Liikennevakuutuskeskukselle. Jos vahingon aiheuttaja ei ole tiedossa (esim. tuntemattoman ajoneuvon aiheuttama henkilövahinko) tai hän ei hoida vahinkoilmoituksen toimittamista, vahingonkärsinyt tekee itse vahinkoilmoituksen Liikennevakuutuskeskukselle.

Vahingon ilmoittaminen

Voit ilmoittaa vahingon sähköisesti tällä lomakkeella. Sähköisen lomakkeen täyttäminen edellyttää, että kirjaudut järjestelmään pankkitunnuksillasi.

Jos asiasi on jo vireillä Liikennevakuutuskeskuksessa, voit olla yhteydessä korvauspalveluun tällä yhteydenottolomakkeella. Lomakkeen käyttäminen edellyttää, että kirjaudut järjestelmään pankkitunnuksillasi. Täytä lomakkeeseen Liikennevakuutuskeskuksen käsittelytunnus sille varattuun kenttään. Tunnuksen löydät esimerkiksi sinulle saapuneista asiakirjoista (tunnus on esimerkiksi muotoa X-2017-1000-123 eli kirjain- ja numeroyhdistelmä). Käsittelytunnuksena ei voi käyttää muiden
vakuutusyhtiöiden käsittelytunnuksia.

Mikäli sinulla ei ole mahdollisuutta sähköisen lomakkeen käyttöön, löydät tulostettavat vahinkoilmoituslomakkeet täältä. Täytetty ja allekirjoitettu vahinkoilmoitus lähetetään Liikennevakuutuskeskukselle skannattuna sähköpostin liitetiedostona, postitse (Liikennevakuutuskeskus, PL 2, 00084 VAKUUTUSKESKUS) tai faksilla.

LVK:n vahinko- ja korvauspalvelun yhteystiedot:

  • Palvelemme puhelimitse arkisin klo 9–15, p. 040 450 4520
    Vahinkoilmoitusta ei voi tehdä puhelimitse.
  • vahingot(@)vakuutuskeskus.fi
  • Sähköinen yhteydenottolomake jo vireillä olevia tapauksia varten (vaatii tunnistautumisen)
  • faksi: 040 450 4695


Voit lähettää Liikennevakuutuskeskukselle suojattua sähköpostia täältä. Lue alempaa lisätietoja suojatun sähköpostin lähettämisestä.

11.11.2019