OTIn Liikennevahinkoportti

Huom! Liikennevahinkoportissa on päivityskatko 13.8.2019 alkaen. Palvelu ei ole käytettävissä päivitysten ajan. OTI-tietopalvelu palvelee kuitenkin normaaliin tapaan arkisin puhelimitse. Ilmoitamme tällä sivulla, kun päivitys on ohi. Pahoittelemme katkosta mahdollisesti aiheutuvaa haittaa.

Liikennevahinkoportti-palvelu sisältää tiedot 10 viimeisen vuoden aikana liikennevakuutuksesta korvatuista omaisuus- ja henkilövahingoista. Aineisto kattaa noin miljoonan vahingon tiedot.

Onnettomuustietoinstituutti (OTI) saa vakuutusyhtiöiltä vuosittain tiedot ilmoitetuista liikennevahingoista.

Liikennevahinkoaineistoa voi tarkastella Liikennevahinkoportin kautta. Palvelussa voi tarkastella liikennevahinkoja useista näkökulmista. Hakukriteerejä voivat olla esimerkiksi sattumiskunta, kuljettajan ikä, tapahtumapaikka ja ajo-olosuhteet. Yksittäisiä vahinkotapauksia ei voi tunnistaa aineistosta.

Portaalia voivat hyödyntää esimerkiksi viranomaiset, tutkijat, kuntien työntekijät sekä oppilaitosten ja median edustajat.

Liikennevahinkoportti ei vaadi kirjautumista. Palvelu on maksuton.


Katso portaalin käyttöohjeet.
Lähdeviitteeksi portaalin aineistoihin merkitään OTIn Liikennevahinkoportti.

PORTAALI ON PÄIVITYSTEN VUOKSI POIS KÄYTÖSTÄ.
OTI-TIETOPALVELU PALVELEE ARKISIN PUHELIMITSE MYÖS KATKON AJAN.

Katso myös:

  • OTI tarjoaa tietoa myös maksuttoman tietopalvelunsa kautta. Tietopalvelusta saa vakuutusyhtiöiden liikennevahinkoaineiston lisäksi tietoa liikenneonnettomuuksien tutkijalautakuntien tutkimista kuolemaan johtaneista onnettomuuksista. Tietopalvelun kautta saat apua myös portaaliin liittyvissä asioissa. Katso OTI-tietopalvelun yhteystiedot täältä.

  • OTI julkaisee liikennevahingoista vuosittain kootun raportin. Tutustu raportteihin täällä.
23.08.2019