Vakuutus- ja vahinkohistoriatodistus

Tarvitset ajoneuvojesi vakuutus- ja vahinkohistoriasta todistuksen (VVH-todistus) paperisena, jos olet esimerkiksi muuttamassa ulkomaille ja haluat osoittaa ajohistoriasi ulkomaiselle vakuutusyhtiölle.

 Todistuksen saat käyttöösi kahdella tapaa:

  1. Voit tulostaa oman vakuutus- ja vahinkohistoriasi tästä.

    Edellytyksenä on oman henkilötunnuksen syöttäminen ja suomalaiset pankkitunnisteet tai mobiilivarmenne. Lisäksi tarvitset työasemallesi Acrobat reader -ohjelman ja tulostimen käyttöösi. Tunnistus tehdään pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella, koska todistus on henkilökohtainen. Kirjautuminen ei toistaiseksi toimi osalla Internet Explorer -selaimen vanhemmista versioista.

  2. Mikäli käytössäsi ei ole pankkitunnisteita tai et löydä pankkiasi listalta, voit pyytää todistuksen tällä lomakkeella.

    Todistus lähetetään postitse kotiosoitteeseesi. Kotiosoite tarkistetaan väestörekisterikeskuksen tiedoista.
     

 

Yhteydenotot ongelmatilanteissa:

Mikäli VVH-todistuksesi sisällöissä tai tiedoissa on virheitä tai puutteita, ne oikaistaan ottamalla yhteyttä siihen vakuutusyhtiöön, jonka myöntämään vakuutukseen virheet tai puutteet liittyvät.

Jos lomakkeet eivät toimi tai kohtaat muita palveluun liittyviä teknisiä ongelmia, voit laittaa viestin osoitteeseen hyvike(@)vakes.fi tai soittaa numeroon 040 922 0300 (arkisin klo 9-15).

 

Tästä palvelusta saat yksityishenkilön todistuksen henkilötunnuksen perusteella. Mikäli tarvitset todistuksen yrityksesi liikennevakuutuksista, voit olla yhteydessä vakuutusyhtiöösi.

Vakuutus- ja vahinkohistoriatodistus (VVH-todistus) sisältää tiedon liikennevakuutustesi voimassaoloajasta ja niistä korvatuista vahingoista. Tämä tieto vaikuttaa muun muassa liikennevakuutuksen hinnoitteluun vakuutusyhtiön ehtojen mukaisesti.

Suomalaisen henkilön vaihtaessa ajoneuvoa tai suomalaista vakuutusyhtiötä, vakuutus- ja vahinkohistoriatiedot välitetään vakuutusyhtiöstä toiseen sähköisen järjestelmän välityksellä. Vakuutuksenottajan ei tarvitse itse huolehtia vakuutus- ja vahinkohistoriatietojen siirtämisestä.

Liikennevakuutuskeskus koostaa VVH-todistuksen jäsenyhtiöidensä puolesta. Jäsenyhtiöitämme ovat kaikki Suomessa liikennevakuutuksia myöntävät vakuutusyhtiöt.

Huomaathan, että jotkin ulkomaiset vakuutusyhtiöt saattavat pyytää toimittamaan vakuutusyhtiösi koostaman todistuksen LVK:n koosteen sijaan.

03.01.2020