Kun ajoneuvo tuodaan Suomeen, tehdään Verohallinnolle ajoneuvon käyttöönottoilmoitus. Sen perusteella maahan tuotua ajoneuvoa voidaan käyttää liikenteessä tietyin edellytyksin ennen verojen suorittamista (ks. Verohallinnon ohjeet).

Lisäksi ajoneuvon käyttäminen liikenteessä edellyttää myös voimassa olevaa suomalaista siirtolupaa ja liikennevakuutusta. Siirtoluvan edellytyksenä oleva vakuutus voi olla joko käytön ajaksi otettava siirtoliikennevakuutus tai suomalaisen liikennevakuutusyhtiön etukäteen myöntämä jatkuva liikennevakuutus.

Jos ajoneuvoa ei oteta jatkuvaan käyttöön, otetaan ajoneuvolle määräajaksi siirtolupa (katso Traficomin ohjeet) ja sen yhteydessä tehdään siirtoliikennevakuutus vastaavaksi ajaksi. Tarvittaessa siirtoluvan saa myös pidemmäksi ajaksi. Siirtoluvan voi hankkia joko Tullista tai katsastusasemilta henkilö, joka on tehnyt käyttöönottoilmoituksen Verohallinnolle. Siirtolupa myönnetään korkeintaan käyttöönottoilmoituksessa ilmenevään päättymispäivään saakka.

Ulkomailta otettua ja ulkomaisille väliaikaisille kilville myönnettyä liikennevakuutusta ei voida käyttää missään tilanteessa vaikka se olisikin vielä voimassa. Tämä johtuu siitä, että ajoneuvon Suomeen rekisteröinti (suomalaiset siirtomerkit) edellyttää myös suomalaisen liikennevakuutuksen.

07.01.2019