#vakuutettu-valokuvakilpailun voitto Hämeenlinnaan

Tiedote 13.8.2015

Liikennevakuutuskeskus (LVK) kampanjoi kesällä ajoneuvojen vakuuttamisvelvollisuudesta erityisesti nuorille. Kampanjaan liittyi sosiaalisen median kanavissa järjestetty #vakuutettu-kuvakilpailu. Kilpailuun lähetettiin miltei 550 kuvaa. Tehtävänantona oli ottaa kuva moottoriajoneuvosta, jonka lakisääteinen vakuutus on hoidettu.

Voittajakuvan otti Hämeenlinnassa asuva Teemu Rantanen. Raati arvosti erityisesti Rantasen kuvan ainutlaatuista tunnelmaa ja upeita värejä suomalaisesta luonnosta. Teemu Rantanen palkittiin 1 000 euron polttoainelahjakortilla.

Lisäksi sastamalainen Artturi Huhdanmäki sai kesäisellä kuvallaan kisan kunniamaininnan ja 50 euron lahjakortin.

Kampanjoinnille on tarvetta, sillä vakuuttamattomuustapauksissa näkyy selvä piikki kesäaikaan, kun esimerkiksi nuoret ottavat kesäksi alleen mökkimopoja ja kesäautoja. Liikennevakuutus on laissa määrätty velvoite. Monille vakuuttamattomuuden seuraukset tulevat kuitenkin yllätyksenä.

Lisätietoja: www.lvk.fi/vakuutettu

 

Liikennevakuutuskeskus (LVK) turvaa viimekädessä liikennevahingon kärsineen oikeudet ja huolehtii lakisääteisen liikennevakuutusmaksun laiminlyönnin seurauksista. Keskus edistää liikenneturvallisuutta koordinoimalla liikenneonnettomuuksien tutkijalautakuntien toimintaa ja keräämällä tilastotietoa onnettomuuksista. Lukuisia kansainvälisiä tehtäviä hoitavan keskuksen jäseniä ovat kaikki liikennevakuutuksia myöntävät vakuutusyhtiöt Suomessa. www.lvk.fi

13.08.2015