OTI-tietopalvelusta saa kattavasti ja maksutta tietoa liikenneonnettomuuksista

Uutinen 8.3.2017

Onnettomuustietoinstituutin (OTI) hallussa on laaja tietokanta liikenneonnettomuuksien tutkijalautakuntien tutkimista kuolemaan johtaneista liikenneonnettomuuksista ja vakuutusyhtiöiden liikennevakuutuksesta korvaamista vahingoista. OTI antaa maksutonta tietopalvelua aineistoihinsa liittyen liikenneturvallisuuden edistämistarkoituksiin. Tilastotiedon määrä ja laatu ovat kansainvälisesti ainutlaatuisia.

OTIn tietokannat kattavat useiden vuosien ajalta kaikki kuolemaan johtaneet liikenneonnettomuudet ja vakuutusyhtiöille ilmoitetut liikennevahingot. OTI-tietopalvelu toimittaa tarpeelliset materiaalit ja auttaa aineiston tulkinnassa. Tietopalvelun kautta luovutettava aineisto on tyypillisimmillään ristiintaulukoitua tietoa, josta ei voi tunnistaa yksittäisiä onnettomuuksia.

Useat tahot tarvitsevat onnettomuusdataa

"Tietopalvelumme asiakkaat ovat tyypillisesti viranomaisia sekä oppilaitosten ja median edustajia. Meihin kannattaa ottaa yhteyttä vaikeammissakin kysymyksissä, koska tietoa löytyy hyvin laajasti. Mikäli emme osaa itse auttaa, ohjaamme kysymyksen asiantuntijaverkostossamme eteenpäin" kertoo OTIn yhteyspäällikkö Tapio Koisaari.

Aineistoja luovutetaan myös tilastollista tai tieteellistä tutkimusta sekä viranomaisten liikenneturvallisuustyötä varten.

"Tietopalvelu on toiminut jo pitkään ja asiakkaat ovat olleet tyytyväisiä. Toivomme tietysti, että mahdollisimman moni löytäisi palvelun, koska tämä tieto on tuotettu liikenneturvallisuuden parantamiseksi" Koisaari kertoo.

Koisaaren mukaan tietopalvelu on kansainvälisesti ainutlaatuinen. "Vastaavan tiedon tuottaminen ilman meillä olevia järjestelmiä voi muissa maissa viedä kuukausia, kun me pystymme ajamaan sen yleensä saman päivän aikana. Esimerkiksi toimittajat tarvitsevat tietoa nopeasti."

Tietopalvelun lisäksi OTI julkaisee joka vuosi useita raportteja lautakuntien tutkimista onnettomuuksista sekä vuosittaiset liikennevahinkotilastot.

 

OTI-tietopalvelu

Arkisin klo 9.00–15.00  |  puh. 040 450 4666
www.oti.fi/tietopalvelu

 

 

 

Onnettomuustietoinstituutti (OTI) tekee työtä ennaltaehkäistäkseen liikenneonnettomuuksia Suomessa. OTI koordinoi liikenneonnettomuuksien tutkijalautakuntien toimintaa ja hallinnoi tutkinnasta kerättyä tietoa muiden liikennevahinkotilastojensa lisäksi. Tilastotiedon määrä ja laatu ovat kansainvälisesti ainutlaatuisia. OTI tarjoaa tärkeää tietoa, jolla voidaan vaikuttaa liikenneturvallisuuteen sekä lainsäädännön että käytännön toimenpiteiden tasolla. Instituutti toimii erillisenä yksikkönä Liikennevakuutuskeskuksessa. www.oti.fi

Twitter @Onnettomuusdata

08.03.2017