Varmista kesäajoneuvosi liikennekäyttöönotto

Uutinen 29.4.2016

Moni tekee esimerkiksi moottoripyörille, mopoille ja kesäautoille liikennekäytöstäpoiston talven ajaksi, kun ajoneuvoa ei käytetä. Kevään tullen kannattaa kuitenkin tarkistaa, että kesäajoneuvoille tulee tehtyä jälleen liikennekäyttöönotto. Liikennekäyttöönoton yhteydessä tulee huolehtia myös, että ajoneuvon lakisääteinen liikennevakuutus on voimassa.

– Kesän kynnyksellä otetaan varastoista ajoneuvoja esiin ja lähdetään innokkaana ajamaan. Silloin usein unohtuu, että ajoneuvo on ollut poistettuna liikennekäytöstä. Seuraukset unohduksesta voivat olla vakavat, muistuttaa perintäpäällikkö Vesa Korhonen Liikennevakuutuskeskuksesta.

Liikennekäytöstä poistettu ajoneuvo on ajokiellossa. Poliisi poistaa ajokiellossa olevista ajoneuvoista rekisterikilvet liikennevalvonnan yhteydessä. Jos ajoneuvo otetaan uudelleen käyttöön, mutta ilmoitusta liikennekäyttöönotosta ei ole edelleenkään tehty, seuraukset voivat tulla kalliiksi takautuvasti maksettavien vakuutusmaksujen ja mahdollisen ajoneuvoveron myötä.

Liikennekäyttöönoton ja liikennevakuutuksen voi hoitaa sähköisesti

Voit hoitaa kesäajoneuvosi liikennekäyttöönoton:

  • useimpien vakuutusyhtiöiden sähköisissä palveluissa tai asioimalla henkilökohtaisesti vakuutusyhtiössäsi
  • Trafin sähköisessä palvelussa
  • asioimalla henkilökohtaisesti rekisteröivässä katsastustoimipaikassa


Liikennevakuutuksen voit ottaa vakuutusyhtiösi sähköisessä palvelussa tai asioimalla henkilökohtaisesti vakuutusyhtiössäsi. Liikennevakuutuksen ottaminen on mahdollista myös monilla katsastusasemilla.

Lisätietoja:

Trafi: Ajoneuvon ottaminen liikennekäyttöön
Ajoneuvon vakuuttamisvelvollisuus: www.lvk.fi/vakuuttaminen
Perintäpäällikkö Vesa Korhonen, p. 040 450 4568

29.04.2016