Fiksusti fillarilla muistutti kiireen vaarallisuudesta liikenteessä

Uutinen 16.5.2016

Fiksusti fillarilla -tapahtumaa vietettiin turvallisen pyöräilyn puolesta osana Tapaturmapäivää perjantaina 13. toukokuuta. Tapaturmapäivänä muistutettiin kiireen vaaroista ja laitettiin niin sanotusti hopulle loppu. Kiirehtiminen on vaarallista myös liikenteessä ja seuraukset voivat pahimmillaan olla vakavat.

Fiksusti fillarilla -tapahtumassa kisailtiin joukkueittain leikkimielisesti tärkeän asian puolesta Töölönlahden ympäristössä Helsingissä. Myös Liikennevakuutuskeskuksen joukkue osallistui kilpaan.

Joukkueet kiersivät rasteja, joissa kerrattiin muun muassa pyöräilijöiden väistämissääntöjä ja tutkimustietoa kypärän käyttämisen hyödyistä. Lisäksi päästiin askartelemaan ja kokeilemaan puhallustikkaa. Tapahtuman teeman mukaisesti ratkaiseva tekijä kilpailussa ei ollut nopeus, vaan hyvä yhteishenki ja tehtävien suorittaminen huolella.

Liikennevakuutuskeskuksen joukkue innostui tärkeästä aihepiiristä niin voimallisesti, että voittoa ei voitu tällä kertaa välttää.

Fiksusti fillarilla -tapahtuman järjestivät Aivovammaliitto ry, Helsingin poliisi, Helsingin Polkupyöräilijät ry, Invalidiliitto ry, Liikenneturva, Suomen Pyöräilyunioni ry, Suomen Vammaisurheilu ja -liikunta VAU ry, TATU ry ja Vakuutuskuntoutus VKK ry.

23.05.2016