Vakuutus- ja vahinkohistoriatodistus

Tarvitset ajoneuvojesi vakuutus- ja vahinkohistoriasta todistuksen paperisena, jos olet esimerkiksi muuttamassa ulkomaille ja haluat osoittaa ajohistoriasi ulkomaiselle vakuutusyhtiölle.

 Todistuksen saat käyttöösi kahdella tapaa:

  1. Voit tulostaa oman vakuutus- ja vahinkohistoriasi tästä.

    Edellytyksenä on oman henkilötunnuksen syöttäminen ja suomalaiset pankkitunnisteet. Lisäksi tarvitset työasemallesi pdf-reader -ohjelman ja tulostimen käyttöösi. Tunnistus tehdään pankkitunnuksilla, koska todistus on henkilökohtainen.

  2. Mikäli käytössäsi ei ole pankkitunnisteita tai et löydä pankkiasi listalta, voit pyytää todistuksen tällä lomakkeella.

    Todistus lähetetään postitse kotiosoitteeseesi. Kotiosoite tarkistetaan väestörekisterikeskuksen tiedoista.


Tästä palvelusta saat yksityishenkilön todistuksen henkilötunnuksen perusteella. Mikäli tarvitset todistuksen yrityksesi liikennevakuutuksista, voit olla yhteydessä vakuutusyhtiöösi.

Vakuutus- ja vahinkohistoriatodistus (VVH-todistus) sisältää tiedon liikennevakuutustesi voimassaoloajasta ja niistä korvatuista vahingoista. Tämä tieto vaikuttaa muun muassa liikennevakuutuksen hinnoitteluun vakuutusyhtiön ehtojen mukaisesti.

Suomalaisen henkilön vaihtaessa ajoneuvoa tai suomalaista vakuutusyhtiötä, vakuutus- ja vahinkohistoriatiedot välitetään vakuutusyhtiöstä toiseen sähköisen järjestelmän välityksellä. Vakuutuksenottajan ei tarvitse itse huolehtia vakuutus- ja vahinkohistoriatietojen siirtämisestä.

Liikennevakuutuskeskus koostaa VVH-todistuksen jäsenyhtiöidensä puolesta. Jäsenyhtiöitämme ovat kaikki Suomessa liikennevakuutuksia myöntävät vakuutusyhtiöt.

Huomaathan, että jotkin ulkomaiset vakuutusyhtiöt saattavat pyytää toimittamaan vakuutusyhtiösi koostaman todistuksen LVK:n koosteen sijaan.

Jos lomakkeet eivät toimi tai kohtaat muita palveluun liittyviä ongelmia, voit olla yhteydessä osoitteeseen: hyvike(@)vakes.fi.

05.12.2017