Päihtymys vaikuttaa motoriikkaan – kokeile turvallisesti SuomiAreenassa!

Uutinen 14.6.2018

Liikennevakuutuskeskus (LVK) ja sen yhteydessä toimiva Onnettomuustietoinstituutti (OTI) ovat jälleen mukana SuomiAreenassa Porissa 19.–20. heinäkuuta.

Kansalaistorin ständillä voit kokeilla turvallisesti ns. päihdelasien kanssa, millä tavoin vahva päihtymys vaikuttaa hienomotoriikkaan. "Esimerkiksi lääkkeiden vaikutusta ajamiseen ei tule välttämättä ajatelleeksi. Kehotamme aina ottamaan yhteyttä omaan lääkäriin, jos ajokyky mietityttää vähääkään", OTIn yhteyspäällikkö Tapio Koisaari kertoo.

OTIn asiantuntijat ovat paikan päällä kertomassa, miten päihteet näkyvät liikenneonnettomuuksien taustalla ja mihin riskeihin kannattaa erityisesti kiinnittää huomiota.

Testaa henkinen liikenneikäsi

Tule samalla testaamaan, kuinka hyvin tunnet liikenteen velvollisuudet. LVK avaa keväällä käynnissä olleen leikkimielisen Henkisen liikenneiän kampanjan uudelleen. Areena-viikolla kisaan osallistuneiden kesken arvotaan 500 euron polttoainelahjakortti. Testi ja arvonta ovat avoinna koko viikon ajan 16.–22. heinäkuuta myös osoitteessa www.liikenneika.fi.

LVK:n asiantuntijat ovat vastaamassa esimerkiksi liikennevakuuttamista ja vahingonkorvauksia koskeviin kysymyksiin.

Löydät meidät Yrjönkadulta

Kansalaistoripaikkamme löydät Yrjönkadulta, läheltä Eetunaukiota Kauppatorin suuntaan. Katso kartta täältä.

Kansalaistori on loppuviikolla avoinna

  • torstaina klo 10–17
  • perjantaina klo 10–16

Tervetuloa!

14.06.2018