Onnettomuustietoinstituutin tutkijalautakuntatyö sai vuoden Liikennevaikuttaja-palkinnon

Uutinen 13.11.2018

Kuvassa OTIn liikenneturvallisuusjohtaja Kalle Parkkari ja Liikennevakuutuskeskuksen johtaja Janne Jumppanen

Onnettomuustietoinstituutti OTIn koordinoima liikenneonnettomuuksien tutkijalautakuntatyö palkittiin vuoden Liikennevaikuttajana Auto- ja Liikennegaalassa. Perusteluissa todetaan, että tutkijalautakuntatyöllä on keskeinen vaikutus teiden ylläpidon parantamiseen, liikennesuunnittelun kehittämiseen sekä autoilijoille suunnatun liikenneturvallisuusvalistuksen sisältöön.

"Kiitos kuuluu kaikille toiminnassa mukana oleville sidosryhmille ja erityisesti tutkijalautakuntien jäsenille, jotka tekevät ja viimeisten 50 vuoden aikana ovat tehneet vapaaehtoispohjalta tärkeää työtä", OTIn liikenneturvallisuusjohtaja Kalle Parkkari toteaa.

Kunniakirja ja tutkijalautakuntatyöhön LähiTapiolan myöntämä liikenneturvallisuusstipendi luovutettiin Varsinais-Suomen tutkijalautakunnan puheenjohtaja Mika Peltolalle sekä Parkkarille. Palkinnon avulla OTI aikoo hankkia turvavarusteita, jotta tutkijalautakunnat voivat tehdä työtään entistä turvallisemmissa olosuhteissa.

Onnettomuustietoinstituutti (OTI) tekee työtä ennaltaehkäistäkseen liikenneonnettomuuksia Suomessa. OTI koordinoi liikenneonnettomuuksien tutkijalautakuntien toimintaa ja hallinnoi tutkinnasta kerättyä tietoa muiden liikennevahinkotilastojensa lisäksi. Tilastotiedon määrä ja laatu ovat kansainvälisesti ainutlaatuisia. OTI tarjoaa tärkeää tietoa, jolla voidaan vaikuttaa liikenneturvallisuuteen sekä lainsäädännön että käytännön toimenpiteiden tasolla. Instituutti toimii erillisenä yksikkönä Liikennevakuutuskeskuksessa. www.oti.fi

Lue lisää: Liikenneonnettomuuksien tutkinta

13.11.2018