Venäjän liittyminen vihreä kortti -järjestelmään on helpottanut Venäjän ja Suomen välillä liikkuvia autoilijoita. Naapurimaahan matkustavan suomalaisen autoilijan ei tarvitse enää ostaa rajalla erillistä venäläistä liikennevakuutusta. Vakuutuksen voimassaolon osoittavan vihreän kortin saa omasta vakuutusyhtiöstä.

Vihreä kortti ei kuitenkaan takaa Venäjällä suomalaisen liikennevakuutuksen tasoisia korvauksia, koska vahingot korvataan tapahtumamaan lainsäädännön perusteella. Ennen matkaa on aiheellista selvittää tärkeimmät erot maiden välillä korvausten ja toimintatapojen osalta. Lue lisää: Venäjällä liikennevakuutuksesta korvataan.

Suomeen tulevan venäläisen autoilijan ei tarvitse myöskään hankkia rajavakuutusta, vaan hän voi osoittaa rajatarkastuksissa oman liikennevakuutuksensa voimassaolon venäläisen vakuutusyhtiön myöntämällä vihreällä kortilla. On kuitenkin tärkeä huomata, että kortin on oltava voimassa koko ETA-alueella ja että sen on antanut sellainen yhtiö, jolla on Venäjällä oikeus myöntää vihreitä kortteja.

Liikennevakuutuskeskus ei käsittele Venäjällä tapahtuneita liikennevahinkoja.

19.03.2015