Suomessa myönnetty liikennevakuutus on voimassa kaikissa ETA-maissa ja Sveitsissä. Tästä huolimatta suosittelemme vihreän kortin hankkimista Pohjoismaiden ulkopuolisiin ETA-maihin suuntautuville automatkoille.

Liikennevahinko korvataan pääsääntöisesti vahingon tapahtumamaan säännösten mukaan. Suomalainen autoilija voi ETA-maissa valita, käyttääkö hän ollessaan vahingonaiheuttajana oman ajoneuvon liikennevakuutusta, joka kattaa myös ajoneuvon kuljettajan ja omistajan mahdolliset henkilövahingot.

ETA-maita ovat: Alankomaat, Belgia, Bulgaria, Espanja, Irlanti, Islanti, Iso-Britannia ja Pohjois-Irlanti, Italia, Itävalta, Kreikka, Kroatia, Kypros, Latvia, Liechtenstein, Liettua, Luxemburg, Malta, Norja, Portugali, Puola, Ranska, Romania, Ruotsi, Saksa, Slovakia, Slovenia, Suomi, Tanska, Tsekki, Unkari ja Viro.

Näiden maiden lisäksi Suomessa myönnetty liikennevakuutus kattaa suomalaisille tai muille ETA-alueen kansalaisille sellaiset vahingot, jotka ovat sattuneet läpikuljettavalla välittömällä matkalla ETA-jäsenvaltiosta toiseen.

19.03.2015