Usein kysyttyä vakuuttamattomuusmaksusta

Otin ajoneuvon liikennevakuutuksen seitsemän päivän (7) sisällä sen ostamisesta. Miksi sain silti vakuuttamattomuusmaksun?

Jos olet ostanut ajoneuvosi ns. väliomistajalta, joka ei ole rekisteröinyt sitä nimiinsä eikä ottanut sille liikennevakuutusta, sinun on otettava liikennevakuutus välittömästi ostopäivänä. Koska edellisellä omistajalla ei ole ollut liikennevakuutusta, hyväksesi ei valitettavasti voida laskea seitsemän päivän määräaikaa. Jos ajoneuvolla olisi aiheutettu liikennevahinko, olisi Liikennevakuutuskeskus ollut vastuussa vahingosta.

Sain vakuuttamattomuusmaksun yhdeltä päivältä, jolloin minulla on ollut jo vakuutus, miksi?

Liikennevakuutus on otettava seitsemän (7) päivän kuluessa ajoneuvon ostosta. Jos olet ottanut liikennevakuutuksen vasta kahdeksantena päivänä tai myöhemmin, on 8. päivä jo vakuuttamaton, sillä vakuuttamattomuusmaksu peritään silloin myös vakuutuksen tekopäivältä.

En pystynyt tekemään rekisteröintiä, koska en saanut ajoneuvon papereita ajoissa. Miksi joudun maksamaan vakuuttamattomuusmaksun?

Liikennevakuutus on otettava aina seitsemän (7) päivän sisällä siitäkin huolimatta, että ajoneuvosi asiakirjoissa olisi puutteita.

En saanut liikennevakuutusta, koska minulla on luottohäiriömerkintä. Mitä pitää tehdä?

Vakuutusyhtiö on velvollinen myöntämään liikennevakuutuksen, mutta sillä on tietyissä tapauksissa oikeus periä yhden vakuutuskauden maksu etukäteismaksuna. Näin voidaan toimia esimerkiksi silloin, kun asiakkaalla on luottohäiriöitä.

 

Katso myös vastauksia yleisiin kysymyksiin ajoneuvon vakuuttamisvelvollisuudesta.

01.01.2017