Liikennevakuutuksen laiminlyöntimaksujen käsittely on viivästynyt

Uutinen 7.7.2017

Liikennevakuutuskeskus (LVK) huolehtii lakisääteisen liikennevakuutuksen laiminlyönnistä seuraavien maksujen perimisestä. Laiminlyöntimaksujen käsittely kestää tällä hetkellä noin 4–5 kuukautta. Viivästymistä aiheuttavat perintäprosessissa tapahtuneet muutokset. Viivästymisestä ei aiheudu asiakkaalle lisämaksuja.

Uusi liikennevakuutuslaki tuli voimaan tämän vuoden alussa. Uuden lain myötä Valtiokonttori tuli mukaan laiminlyöntimaksujen käsittelyprosessiin. Valtiokonttori määrää laiminlyöntimaksun LVK:n esityksen perusteella ja vasta tämän jälkeen LVK voi lähettää asiakkaalle laskun. Uudenlaisen käsittelyprosessin takia laiminlyöntimaksun keskimääräinen käsittelyaika on pidentynyt noin kahdella kuukaudella aiempaan nähden. Käsittely kestää aina vähintään 3 kuukautta, mutta tällä hetkellä käsittelyaika on noin 4–5 kuukautta.

LVK lähettää asiakkaalle laskun välittömästi, kun tieto Valtiokonttorin määräyksestä saapuu keskukselle. Valitettavasti LVK ei pysty kiirehtimään laskujen lähettämistä asiakkaan toiveesta. Laskun lähettämisen viivästyminen ei kuitenkaan kasvata laskun loppusummaa, vaan maksu pysyy ennallaan käsittelyajan kestosta riippumatta.

Kun asiakas saa LVK:lta ilmoituskirjeen vakuuttamattomuudesta, siihen voi vastata joko sähköisellä lomakkeella tai sähköpostitse. Tarkemmat ohjeet löytyvät osoitteesta www.lvk.fi/vakuuttamaton.

Pahoittelemme viivästyksestä aiheutuvaa haittaa.

Lisätietoa vakuuttamisvelvollisuuden laiminlyönnistä:
www.lvk.fi/vakuuttamaton

07.07.2017