Näin haet korvausta Liikennevakuutuskeskuksesta

Voit hakea Liikennevakuutuskeskuksesta korvausta vakuuttamattomien ja tuntemattomien ajoneuvojen aiheuttamista liikennevahingoista, ulkomaalaisten ajoneuvojen aiheuttamista vahingoista, vakuuttamisvelvollisuudesta vapautettujen ajoneuvojen aiheuttamista vahingoista sekä siirto- ja rajaliikennevakuutettujen ajoneuvojen aiheuttamista vahingoista. LVK korvaa myös poronomistajille ajoneuvojen aiheuttamat porovahingot. Lue lisää LVK:n korvaamista vahingoista täältä.

Vahingon aiheuttaneen ajoneuvon kuljettajan tulee laatia kirjallinen vahinkoilmoitus ja toimittaa se Liikennevakuutuskeskukselle. Jos vahingon aiheuttaja ei ole tiedossa (esim. tuntemattoman ajoneuvon aiheuttama henkilövahinko) tai hän ei hoida vahinkoilmoituksen toimittamista, vahingonkärsinyt tekee itse vahinkoilmoituksen Liikennevakuutuskeskukselle.

Vahinkoilmoituslomakkeet löydät täältä.

LVK:n vahinko- ja korvauspalvelun yhteystiedot:
p. 040 450 4520
vahingot(@)vakuutuskeskus.fi
faksi: 040 450 4695

Täytetty ja allekirjoitettu vahinkoilmoitus lähetetään Liikennevakuutuskeskukselle postitse, faksilla tai sähköpostin liitetiedostona.

Vahinkoilmoitusta ei voi tehdä puhelimitse.

Voit lähettää Liikennevakuutuskeskukselle suojattua sähköpostia täältä. Lue alempaa lisätietoja suojatun sähköpostin lähettämisestä.

01.01.2017